Foto. True North Gems / LNS

Rubiner for 300 millioner kroner

Leonhard Nilsen & Sønners gruveprosjekt på Grønland håper å selge det første partiet med rubiner før jul. Neste år kan omsetningen bli 200 – 300 millioner kroner.

Greenland Ruby, som eies av Leonhard Nilsen & Sønner AS (LNS), har startet gruvevirksomheten på Grønland, og forventer å selge de første rubinene før jul.

Det skriver High North News.

Målet er å stå for 10 – 15 prosent av det globale rubinmarkedet når de neste år kan omsette for 200 – 300 millioner kroner.

– Vi får i alle fall gode tilbakemeldinger på produktene, og vil gjøre våre rubiner til noe helt unikt og eksklusivt, sier Frode Nilsen, konsernsjef i LNS.

– Det handler veldig mye om å “brande” dette riktig – at vi understreker eksklusiviteten, det spektakulære i at det er edelstener fra “top of the world”, og ikke minst at de er produsert i tråd med de høyeste etiske og sosiale standarder.

Ifølge Nilsen er produksjonen godt i gang, og de har den siste tiden gjort en del innovasjoner for å øke produksjonen betydelig.

LNS har en lisens for 30 år med drift, med mulighet for forlengelse i ytterligere 20 år på rubinforekomsten. Så langt har de kartlagt ressurser for 10 års drift.

Det viktigste fra de siste dagene

Fra globalt til nasjonalt perspektiv

Jakten på gass (og olje?)

Overbevist om flere funn


geo365 Nyhetsbrev

0 Comments