Geofunn

geofunn.no er et tilbud til alle som liker å ferdes i naturen og har interesse for geologi.

Send inn ditt forslag

 
 

Ved bruk av geofunn.no kan du spore opp geologiske lokaliteter lagt inn av andre, få en forklaring på det du har funnet, se bilder av funnet, og deretter dra ut på tur med litt kunnskap i sekken.

Hensikten med geofunn.no er å gjøre det enkelt å finne geologiske ekskursjonsmål der det ikke foreligger gode guidebøker eller annen informasjon.

Hvem kan legge inn geofunn?

Alle som vil kan legge inn nye funn. Det som kreves er geografiske koordinater, en geologisk forklaring på funnet, ev. lenke til nettsteder som omtaler lokaliteten, samt ett eller flere bilder. Andre brukere står fritt i å legge til kommentarer og ytterligere kunnskap.

Send ditt geofunn til halfdan@geo365.no

Nettstedet er åpent for alle som ønsker å finne nye ekskursjonslokaliteter for kveldsturer, søndagsturer, ferieturer eller studieturer.

Send inn ditt forslag

Redaksjonen bearbeider ikke forslagene på geofunn. Tekst og bilder på seriøse forslag vil bli lagt ut i den formen de blir sendt inn.

Vi ber om at alle som sender inn geofunn undertegner med navn og e-post. På den måten kan interesserte komme i kontakt med forslagsstillerne for ytterligere informasjon.

Send e-post til halfdan@geo365.no med dine forslag og kommentarer.

Slik finner du geografiske koordinater

Geocaching.com

Konvertering av koordinater mellom desimaler og grader, minutter og sekunder.

Gulesider.no

Zoom inn til ønsket posisjon, trykk høyre musetast og velg “GPS-koordinater”. Velg så WGS 84 – desimal og legg disse inn i feltene bredde- og lengdegrad.

Google Earth

Zoom inn til ønsket posisjon. trykk “Vis i Google Maps” øverst til høyre. Klikk med høyre musetast og velg “Hva er dette?”. Koordinater vises i søkefeltet.

Google Maps

Zoom inn til ønsket posisjon. klikk med høyre musetast og velg “Hva er dette?”. Koordinater vises i søkefeltet.

For koordinater foretrekkes desimaler (eks: 58.87492, 6.678934).

Snøhetta, Dovremassivet Foto: Halfdan Carstens

Snøhetta, Dovremassivet
Foto: Halfdan Carstens