Oljepolitikken ligger fast

Det viktigste olje- og gass-sektoren kan lese ut av regjeringsplattformen er at det er stø kurs, selv med Venstre i Regjeringen.

Det sier Olje- og energiminister Søviknes i et intervju med Aftenposten.

Jeløy-erklæringen er til forveksling lik det som lå i samarbeidsavtalen mellom regjeringen, KrF og Venstre fra 2013. Det viktigste du kan lese ut av den for olje- og gassektoren, er at det er stø kurs, selv etter at Venstre kom inn i Regjeringen, sier statsråden i intervjuet.

Vil ikke endre oljeskatten

Bellona har klaget leterefusjonsordningen inn for Eftas overvåkingsorgan. De mener denne ordningen er ulovlig statsstøtte. Venstre er i utgangspunktet imot ordningen, som det mener stimulerer til økte og potensielt ulønnsomme investeringer på norsk sokkel. Til dette kommenterer Søviknes:

– Skatteregimet vårt fungerer jo bra. Det er ikke noe i de siste årene som tilsier at vi skal endre på det. Det er ikke noe i regjeringsplattformen som tilsier å endre oljeskatteloven. Som sagt: Den største styrken til sokkelen har vært den stabile politikken, uansett regjeringer, ikke brå endringer ved regjeringsskifter.

Les hele saken på aftenposten.no

Leterefusjonsordningen blir tema på NCS Exploration – Recent Discoveries i mai i år. Les programmet her.

The political framework
Espen Myhra, OKEA
Petter Osmundsen, UiS
Kjell Pedersen, Independent
Øystein Noreng, Professor emeritus, BI

Det viktigste fra de siste dagene

Equinor holder tett

Lovende funn i paleocene sandsteiner

GEOKALENDER 2014


geo365 Nyhetsbrev

0 Comments