Tør ikke møte til oljedebatt

Arbeiderpartiet og Høyre takket i utgangspunktet nei til å delta i oljedebatt i Lofoten.

Til helgen inviterer Folkeaksjonen Oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja sammen med Naturvernforbundet og Natur og Ungdom til debatt på torget i Svolvær.

I debattpanelet stiller alle stortingspartiene med representanter foruten Høyre og Arbeiderpartiet. Det fikk lederen i Naturvernforbundet, Silje Ask Lundberg, til å rase. Til NRK sier hun at de gjentatte ganger har vært i kontakt med partiene for å få de til å stille, men svaret har vært at de ikke velger å prioritere debatten.

– Det er kjempefeigt av Arbeiderpartiet og Høyre. Spesielt i Arbeiderpartiet hvor det har vært en så stor debatt internt i partiet. At de ikke klarer å oppdrive en eneste politiker som kan forsvare standpunktet til partiet er helt vanvittig, sier Lundberg til NRK.

Men etter at NRK tok kontakt med partiene har etterhvert begge klart å finne en representant som kan stille. For Ap stiller sentralstyremedlem Bjørnar Selnes Skjæran, og i en pressemelding har Høyre også kunngjort at de vil med Fylkesleder i Nordland, Jonny Finstad.

Les hele saken på nrk.no

Det viktigste fra de siste dagene

Haatvedt leaves Aker BP

Vil gjøre CO2 til gassressurs

Deepens position offshore Brazil


geo365 Nyhetsbrev

0 Comments