Geologer med teft

De var blant landets aller første oljegeologer. Etter funnet av giganten Johan Sverdrup er de nærmest rikskjendiser.

Suksessen skyldes en NØYE gjennomtenkt strategi basert på KUNNSKAP om E&P-syklusen samt SOLID erfaring fra norsk sokkel.

I 2013 fikk Torstein Sannes og Hans Chr. Rønnevik Rystad Energys Gullkronens Hederspris. I år ble Lundin Norway tildelt prisen Explorer of the year.

Historien starter i 2004 da svenske Lundin Petroleum bestemte seg for å satse i Norge. Allerede tre år senere blir vi kjent med funnet Luno (GEO 08/2007: «Midt i oljetrenden»). Tre år senere ble Avaldsnes funnet, og det ble sagt at det hadde en oppside på 400 millioner fat (GEO 07/2010; «En ny skalp i beltet»). Nå vet vi at Avaldsnes henger sammen med prospektet Statoil kalte Aldous, og at det er et av de aller største feltene på norsk sokkel. Nye tre år er gått, og nå snakkes det om enda et «mulig signifikant» funn av lett olje i det samme området (Luno II). De to første funnene er kjent som Edvard Grieg og Johan Sverdrup. For førstnevnte er utbyggingen allerede i gang med produksjonsstart i 2015. For sistnevnte kan det svarte gullet begynne å strømme allerede i 2018

Du kan lese historien om “Knoll og Tott” her (GEO 03/2013).

Torstein Sannes holder onsdag morgen The Gullkronen Lecture på konferansen Recent Discoveries

Programmet har en rekke andre høydepunkter fra de siste årene på norsk sokkel

Register for the conference

Det viktigste fra de siste dagene

St. Olavs Orden til Rønnevik

Vil stikke kjepper i hjulene

Uviten(het)skam


geo365 Nyhetsbrev

* = required field

0 Comments