Havbunnsløsning for Skarfjell

Wintershall og lisenspartnerne har valgt utbyggingsløsning for Skarfjell-feltet, som er forventet å produsere 60 til 140 millioner fat oljeekvivalenter.

Operatøren Wintershall har sammen med lisenspartnerne Capricorn, Bayerngas, Edison og DEA valgt en subsealøsning for Skarfjell-feltet.

Skarfjell ble funnet i Nordsjøen i 2012 og ligger 130 kilometer nordvest for Bergen.

Les mer om Skarfjell: På tross av vanskelige data

– Med avgjørelsen signaliserer vi at Wintershall har et langsiktig perspektiv i Norge. Dette er den andre utbyggingen på norsk sokkel hvor Wintershall er operatør, og vi bruker kunnskapen og ressursene våre til å finjustere konseptet for Skarfjell, sier Martin Bachmann, konserndirektør med ansvar for leting og produksjon i Europa og Midtøsten.

Subsealøsningen innebærer at Skarfjell vil bli koblet til den nærliggende Gjøa-plattformen for prosessering og eksport. Gjøa vil også gi løftegass og vanninjeksjon for trykkstøtte til reservoaret.

– Wintershall er overbevist om at vi har valgt den mest økonomisk robuste løsningen for feltet, og de neste månedene vil vi jobbe tett med partnere for å lage en plan som vil ta Skarfjell fremover.

Les hele pressemeldingen her

Det viktigste fra de siste dagene

Vil stikke kjepper i hjulene

Tar tak i klimadebatten

Grå – men langt fra kjedelig


geo365 Nyhetsbrev

* = required field

0 Comments